Innspill fra Ringerike Sandvolleyballklubb

Brev Til Lars Torstensen Lindstøl, Ringerike kommune, 10. juni 2020.

Jeg bistår gjerne i den videre prosessen med utvikling av Schjongslunden. Det høres ut som en spennende prosess.

Ringerike Sandvolleyballklubb har lenge hatt et ønske om en innendørshall, eller et større område for å kunne arrangere internasjonal turnering.

Vi har i mange år hatt internasjonale spillere, og spillere i eliteserien – og ønsker å gjøre alvor av å gi de et tilbud om å spille på hjemmebane. Plasseringen av sandvolleyballbanene i Schjongslund er ikke optimal der den ligger i dag, da vi mister mange baller i elva i løpet av sommeren. Det er også trangt rundt banene dersom vi skal opprettholde 3 meter frisone rundt hele banen (Sekretæriat og stoler til spillerne må plasseres utenfor dette området). Etter utbyggingen av rømningsveien ved Schjongshallen, så har det kommet masse pukk på og i sanden. (Trolig pga brøyting av rømingsveien om vinteren).

Det betyr at all sand må byttes ut for at vi skal være sikre på at våre spillere ikke blir skadet. De som satser aktivt på høyt nivå i vår klubb benytter derfor ikke banene inntil videre. Vi har et hele tiden stor pågang av folk som ønsker å bruke banene, men de har vi ikke lykkes med å få med som medlemmer av klubben.

Det gir igjen en utfordring for klubbkassa, da slitasje på utstyr, sand, etc. ikke lenger dekkes opp med medlemskontingenter. Hønefoss Volleyballklubb skal arrangere NM U17 i 2022, og vi ser at eneste hotell med stor nok overnattingskapasitet og plass til alle på bankett er Sundvolden Hotell.

Vi skulle ønske at det fantes overnattingsmuligheter på lik størrelse i Hønefoss Sentrum, slik at man unngår store kostnader iforbindelse med transport under arrangementet. Eks. så skal over 500 personer fraktes likt for å rekke åpningsseremonien fredag morgen kl 09.00.

Bente Skaug Hermansen
Leder Ringerike Sandvolleyballklubb
Leder Hønefoss Volleyballklubb